Databeskyttelsesrådgiver @ EDPB

Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) kan af forskellige årsager behandle dine personoplysninger, fra behandling af offentlige anmodninger om information, personaleanliggender, oplysninger om besøgende, samarbejde med nationale databeskyttelsesmyndigheder, til håndtering af klager, for blot at nævne nogle få.

Det Europæiske Databeskyttelsesråd er, som det er tilfældet for EU’s institutioner og organer, forpligtet til at overholde de retsregler om databeskyttelse, der specifikt finder anvendelse på dette.

Ud over at specificere de retsprincipper, der ligger til grund for behandling af personoplysninger, skal Det Europæiske Databeskyttelsesråd ifølge retsreglerne udpege mindst én databeskyttelsesrådgiver.

Generelt er det databeskyttelsesrådgiverens opgave på et uafhængigt grundlag at sikre, at databeskyttelsesreglerne overholdes i Det Europæiske Databeskyttelsesråd.

De eksisterende databeskyttelsesregler, der finder anvendelse på EU’s institutioner og organer, er ved at blive reformeret, så de bringes i overensstemmelse med den generelle forordning om databeskyttelse. De nye regler har til formål at gøre EU’s institutioner mere ansvarlige med hensyn til den måde, hvorpå de behandler personoplysninger. Denne udtalelse vil derfor blive tilpasset, når reformen afsluttes.

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver enten pr. e-mail på EDPB-DPO@edpb.europa.eu, eller du kan sende din forespørgsel med posten.