Az Európai Adatvédelmi Testület adatvédelmi tisztviselője

Az Európai Adatvédelmi Testület többek között a következő okokból is kezelheti az Ön személyes adatait: nyilvános információkérések, személyzeti ügyek, látogatói információk, nemzeti adatvédelmi hatóságokkal való együttműködés, panaszok kezelése.

Az EU más intézményeihez és szerveihez hasonlóan az Európai Testület is köteles betartani a kifejezetten rá alkalmazandó adatvédelmi jogszabályokat [link].

A személyes adatok kezelésére vonatkozó jogi elvek meghatározása mellett a törvény előírja, hogy az Európai Adatvédelmi Testületnek ki kell jelölnie legalább egy adatvédelmi tisztviselőt.

Általánosságban elmondható, hogy az adatvédelmi tisztviselő feladata, hogy független módon biztosítsa az adatvédelmi jogszabályok alkalmazását az Európai Adatvédelmi Testületben.

Az uniós intézményekre és szervekre vonatkozó meglévő adatvédelmi szabályokat átdolgozzák, hogy azok összhangban legyenek az általános adatvédelmi rendelettel. Az új szabályok célja, hogy az uniós intézmények elszámoltathatóbbá váljanak a személyes adatok feldolgozásának módjára vonatkozóan. Ez a nyilatkozat ezért a reform végrehajtásakor módosításra kerül.

Felveheti a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselőnkkel e-mailben a(z) EDPB-DPO@edpb.europa.eu címen, illetve kérését elküldheti postai úton is.