Comitetul European pentru Protecția Datelor

Comitetul european pentru protecția datelor – a patra sesiune plenară: Proiectul de decizie dintre UE și Japonia privind caracterul adecvat al nivelului de protecție, Regulamentul privind studiile clinice și domeniul de aplicare teritorial.

Generic press release image
Monday, 19 November, 2018
EDPB

Bruxelles, 19 noiembrie. La 16 noiembrie, autoritățile europene pentru protecția datelor, reunite în cadrul Comitetului european pentru protecția datelor, au participat la cea de a patra sesiune plenară a acestuia. În cadrul sesiunii plenare s-a discutat o gamă largă de subiecte.
 
Proiectul de decizie dintre UE și Japonia privind caracterul adecvat al nivelului de protecție
Membrii comitetului au discutat despre stadiul lucrărilor Comitetului european pentru protecția datelor (CEPD) referitor la proiectul de decizie dintre UE și Japonia privind caracterul adecvat al nivelului de protecție, pe care CEPD l-a primit din partea doamnei comisar Věra Jourová în septembrie 2018. Comitetul a reiterat importanța de a garanta continuitatea și nivelul ridicat de protecție a transferurilor de date din UE.

Orientări furnizate de CEPD privind studiile clinice - Întrebări și răspunsuri referitoare la coordonarea Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) cu Regulamentul privind studiile clinice
În urma unei consultări efectuate de Comisia Europeană, Comitetul a convenit să atribuie un mandat pentru furnizarea de orientări referitoare la Î & R elaborate de Comisie cu privire la coordonarea RGPD cu Regulamentul privind studiile clinice.
 
Orientări privind domeniul de aplicare teritorial
Cu ocazia sesiunii plenare din luna septembrie, CEPD a adoptat noi proiecte de orientări, care vor contribui la o interpretare comună a domeniului de aplicare teritorial al RGPD și vor oferi clarificări suplimentare cu privire la aplicarea RGPD în diferite situații, în special atunci când operatorul de date sau persoana împuternicită de către operator este stabilită în afara UE, inclusiv în ceea ce privește desemnarea unui reprezentant. Întrucât verificările juridice standard efectuate înaintea publicării au scos în evidență necesitatea ca anumite aspecte să fie analizate mai în detaliu, CEPD a decis să discute ulterior despre aceste orientări în cursul sesiunii plenare din luna noiembrie. Aceste chestiuni au fost soluționate acum în totalitate, iar orientările vor fi publicate în curând în vederea unei consultări publice.