Euroopan tietosuojaneuvosto

Euroopan tietosuojaneuvoston neljäs täysistunto: EU:n ja Japanin välisen tietosuojan riittävyyttä koskevan päätöksen luonnos, kliinisiä lääketutkimuksia koskeva asetus ja alueellinen soveltamisala

Generic press release image
Monday, 19 November, 2018
EDPB

Bryssel 19. marraskuuta – Euroopan tietosuojeluviranomaiset kokoontuivat 16. marraskuuta Euroopan tietosuojaneuvoston neljänteen täysistuntoon. Kokouksen aikana keskusteltiin monenlaisista asioista.
 
EU:n ja Japanin välisen tietosuojan riittävyyttä koskevan päätöksen luonnos  
Euroopan tietosuojaneuvoston (EDPB) jäsenet keskustelivat siitä, miten EU:n ja Japanin välisen tietosuojan riittävyyttä koskevan päätöksen luonnokseen liittyvässä työssä oli edistytty. Komissaari Věra Jourová oli toimittanut päätösluonnoksen EDPB:lle syyskuussa 2018. Neuvosto toisti, kuinka tärkeää on taata EU:sta siirrettävien tietojen suojan jatkuvuus ja korkea taso.

Euroopan tietosuojaneuvosto antaa ohjeita kliinisiä lääketutkimuksia koskevia kysymyksiä ja vastauksia varten ottaen huomioon tietosuoja-asetuksen ja kliinisiä lääketutkimuksia koskevan asetuksen vuorovaikutuksen
Kuultuaan Euroopan komissiota EDPB hyväksyi mandaatin komission laatimasta kysymys- ja vastausluettelosta, joka koskee ohjeiden antamista tietosuoja-asetuksen ja kliinisiä lääketutkimuksia koskevan asetuksen keskinäisestä vuorovaikutuksesta.
 
Alueellista soveltamista koskevat suuntaviivat
Euroopan tietosuojaneuvosto hyväksyi syyskuun täysistunnossa luonnoksen uusista suuntaviivoista, joiden avulla on helpompi muodostaa yhteinen tulkinta yleisen tietosuoja-asetuksen alueellisen soveltamisalan selventämisestä, erityisesti silloin kun rekisterinpitäjä tai henkilötietojen käsittelijä on sijoittautunut EU:n ulkopuolelle. Tämä koskee myös edustajan nimeämistä. Ennen julkaisemista tehtävissä säännönmukaisissa lopullisissa oikeudellisissa tarkistuksissa kävi ilmi, että eräistä seikoista oli syytä keskustella enemmän, joten EDPB päätti keskustella suuntaviivoista vielä kerran marraskuun täysistunnossa. Nämä seikat on nyt ratkaistu täysin ja suuntaviivat julkaistaan pian julkista kuulemista varten.